Det er ikke alltid like lett å vite hva man bør ha i skapet/kjøleskapet,ikke minst når det er lavkarbo det går i...
Mange spør meg om jeg ikke bruker utrolig mye penger på mat siden jeg kjøper friske grønnsaker hele tiden og mye fisk.
Nei det er ikke dyrt,det krever bare litt planlegging.
Jeg handler somregel på mandagene:
De viktigste produktene jeg alltid må ha er:
Egg
Matfløte/kremfløte
melk
rømme
Sukrin(erstatning for sukker)
Brokkoli
Blomkål
fersk chili
hvitløk
olivenolje¨
Ekte meierismør
Salat
agurk
paprika
tomat
Når det gjelder ukesplanlegging for kjøtt/fisk fronten så handler jeg alltid inn en god variasjon som skal holde for hele uken feks;
1-2 pk kyllingkjøttdeig ca 20 pr pk
Salmalaks 1 pk cirka 50 kr.
Kyllingfilet(kjøper gjerne en stor 2 kg pakke og har det nesten i 2-3 uker)
Kjøtt og svin kjøper jeg på Kiwi på fredagstilbudet for 16,90 ,da hamstrer jeg inn:)
Da er det bare å planlegge middagen dag for dag.
Jeg lager mye kjøttboller,karbonader,taco,gratenger og burgere av kjøttdeigen.
Litt urter,hvitløk og krydder i kjøttdeigen funker som regel til alle rettene.
Av kjøtt og fiskerettene blir det mye wok og stekt kjøtt med grønt til.Viktig med variasjon!
Som erstatning til diverse vanlige karbohydratfeller :
Potetmos-blomkålmos
Pommesfrittes-søtpotet ovnsbakt med chili
Pasta-squash revet i lange skiver med ostehøvel
Tacoskjell:osteskiver på smurt bakepapir i mikron 1,3 minutter.Blir crispy og godt.
Ris-riv blomkål med rivjern.Kok i 1 minutt.
Fløtepotet-laget på vanlig måte med jordskokker.
Håper dere fikk litt tips!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar