onsdag 17. august 2011

Mmm-lavkarbolaks!

Denne retten fikk jeg servert i Gøteborg med potetmos men har tenkt til å lage den som lavkarbo-dette er så lett!
Du trenger:400 gram salmalaks,1 filet pr persjon,meierismør,fersk dill,1 sitron og blomkål.
En blomkål holder til to persjoner.Kremfløte,salt,pepper og litt salat-gjerne crispysalat.

Laksen gnis inn med god olje,salt og fersk dill.
Settes i form inn i ovnen i cirka 10-14 minutter,husk laksen skal ha en rosa kjerne.
Da er den best og smelter på tungen..

Dippen er originalt creme fraiche med rogn men kan også lages med dill.

Så lager man blomkålmos ved å koke opp blomkålen i buketter i lettsaltet vann.
Deretter tar du en en god stor skje med ekte meierismør,litt fløte,salt,pepper og moser mosen helt myk.

Serveres med laksen og salaten.Ikke glem litt fersk dill på toppen:)
Fristet det?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar